У цьому році диня стала одним із небагатьох плодів, які успішно вижили після екстремальних погодних умов цього літа. Мало хто знає, як правильно обрати ягоду та чи безпечно її їсти. Спробуємо розібратися.
За словами продавців, смачна диня повинна бути жовтого кольору та потріскана. Також важливо, щоб вона була ароматною, передає "Сніданок з 1+1".
Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу
Зараз на ринку ціна за кілограм різна, залежить від сорту. Амал або диня-колгоспниця – від 10 до 15 грн. Зазначається, що ціна за диню трималася на позначці 12. А от середньоазійська значно дорожча – 35, але корисна будь-якого сорту.
"Диня – класний, хороший, сезонний продукт, особливо якщо вона наша, рідна, локальна. Для здорової людини оптимальне дозування 300-350 г без шкіри. Це приблизно три скибочки дині".
Також у ній сильні антиоксиданти, не бійтеся поєднувати диню з іншими продуктами.
"Сказати, що в ній є щось таке особливе, або що вона якось специфічно перетравлюється, що недозволено змішувати з іншою їжею - безумовно немає. Тобто диня може бути компонентом салатів, наприклад".
Як повідомляв раніше Знай.ua Супрун вразила українців несподіваною правдою про кавуни: спазм м'язів та аритмія серця.
Як писав Знай. ua "Проти кавуна - ви ніхто": Чепінога розповів, як ягода перетворює вас на дику тварину.
Раніше на Знай.ua Дуже смачний "каунь": граматична ягода-мутант змусила киян верещати.