В Україні значно зменшилося число людей, які виїжджають за кордон на роботу. У сусідній Польщі, де нині найбільша кількість заробітчан, також не дуже хочуть брати українців на роботу.

Так, на одному із сайтів з'явилося оголошення, що у Польщі шукають кухарів. Однак є одна умова - це мають бути не громадяни України.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

В оголошенні було сказано, що шукають роботу кухарів, тільки щоб це не були громадяни України - "нуль українців чи інших подібних" (zero Ukraińców czy innych podobnych). У ресторані ж у свою чергу заявили, що оголошення стало проявом необдуманого рішення тільки однієї людини, а інші працівники закладу не мають нічого спільного з цим недоречним повідомленням.

Популярні новини зараз

Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким

ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У Польщі Центр відстеження расистської та ксенофобської поведінки готує звернення до прокуратури через оголошення про пошук співробітників, який розмістив в інтернеті один з ресторанів у курортному місті Гдиня.

Заробітчани

Зазначимо, що основними напрямками робочої міграції для людей, які зараз вирішили залишитися в Україні, були Польща - 33%, Росія - 35% і Німеччина - 11%. З групи респондентів, які не хотіли б поїхати працювати за кордон знову, майже 15% все ж поїхали б на заробітки в Польщу. З тих, хто хотів мати таку можливість, майже 77% вказали, що це через зарплати та недалеку відстань від України.

Нагадаємо, що новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути..."

Як повідомляв Знай.uа, мільйонам українців категорично заборонять сідати за кермо: що чекає на водіїв.

Також Знай.uа писав, жодної Польщі, Чехії чи Німеччини: заробітчани масово повертаються в Україну, названо причини.