Росія відпустила українського політичного в'язня Романа Терновського, засудженого за участь в забороненій в РФ організації "Правий сектор". Термін його незаконного ув'язнення у країні-агресорці вийшов.

Про це повідомляється на сторінці спільноти "Об’єднання родичів політв’язнів Кремля" у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Політв'язня Романа Терновського звільнили у зв'язку з закінченням незаконного строку ув'язнення. Зараз Роман вже в Україні, у жахливому стані прямує додому у Харківську область. Чоловік взагалі не має грошей та будь-яких інших ресурсів", — йдеться в повідомленні.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Первомайський райсуд Ростова-на-Дону засудив Терновського за "участь у діяльності екстремістської організації" до 2 років і 3 місяців колонії загального режиму. Доказами російських слідчих стало відео, де Терновський брав участь в акції за блокаду вантажних машин з РФ в лютому 2016 року. Крім того, у квітні 2016 року в Харкові Терновський разом з однодумцями блокували з'їзд організації "Український вибір". 9 травня 2016 року він, за його словами, брав участь в бійці з представниками МВС України. У червні 2016 року Терновський був одним з демонстрантів, які пройшли Харковом із манекеном Путіна в труні.

Популярні новини зараз

Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу

Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам

Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати

Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини

Показати ще

Нагадаємо, з російської в'язниці загадково зникли українські політв'язні: є надія, що їх повернуть в Україну.

Як повідомляв Знай.uа, новий глава митниці Нефьодов озвучив долю "євроблях", тисячі українців завмерли в очікуванні: "Точно не повинно бути...".

Також Знай.uа писав, Олег Сенцов з'явиться у центрі Львова: "Саджайте квіти, а не людей".