У селі Гопчиця Вінницької області знайшли рештки великої невідомої тварини. Місцеві жителі спочатку думали, що натрапили на мамонта, але вчені визначили, що це залишки шерстистого носорога.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами доктора наук, професора Чернівецького національного університету Богдана Рідуша, який спеціалізується на археології та палеогеографії, усі три кістки – носорога. З ним погоджуються й інші науковці з Національного науково-природничого музею НАН України в Києві та Державного природознавчого музею НАН України у Львові.

Популярні новини зараз

"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Кістка мамонта має іншу морфологію і рази в три більша. Дуже важливо провести там додаткове обстеження, бо наявність кількох кісток може вказувати на цінне місце викопної фауни, а може й стоянки. Якщо там знайдено декілька цілих кісток від однієї тварини, то майже гарантовано десь поруч лежить (чи лежав) цілий чи частковий скелет тварини, з черепом", - підкреслює Рідуш.

Те, що це кістки саме шерстистого носорога, зрозуміло з того, що вони масивні й товсті. Рештки лежали на глибині шести метрів і виявили їх трактористи, які брали глину для цегельного заводу. Величезні кістки одразу ж передали в сільський музей, а краєзнавці почали радитися з археологами і вченими.

Така знахідка унікальна тим, що шерстистий носоріг вимер 25 тисяч років тому. Він досягав чотирьох метрів у довжину і важив до трьох тонн. Ці тварини були другими за величиною з тих, що жили на території нашої країни. Зовнішній вигляд волохатих носорогів відомий з муміфікованих решток, знайдених в Сибіру, ​​а також з наскельних малюнків первісних людей.

Нагадаємо, раніше величезний інопланетний монстр причаївся на дні Чорного моря.

Як повідомляв портал Знай.ua, 3 найзагадковіших знахідки, які заганяють археологів в глухий кут.

Також Знай.ua писав про те, що на Харківщині наткнулися на страшну знахідку, отетеріло все село.