З 1 першого вересня оцінки школяра стають його особистою інформацією, оголошувати яку на весь клас вчитель не має права. Нововведення 2019 року шокували багатьох батьків. Давайте розберемося, чи надінуть на школярів світловідбиваючі жилети, як зміниться меню шкільних їдалень і якого ставлення варто очікувати до вашої дитини.

Співробітниця Мелітопольського управління освіти Олена Чернишова розповіла, що в більшості шкіл вже давно не оголошують результати контрольних робіт. Свої оцінки діти бачать в зошитах або на аркушах.

школярі

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку

Показати ще

Також в цьому році школи мають намір позбавитися від дощок пошани. За словами Олени Юріївни, це правильна тенденція: дошки пошани з'явилися ще за часів Радянського Союзу - тоді вважали, що це хороша мотивація вчитися краще. Сьогодні такий підхід не є актуальним.

"Я думаю, що навчання на відмінно не повинне бути метою дитини. В першу чергу вона має реалізувати себе як особистість. Дитина не повинна тягнутися за кимось, а повинна розвивати свою особистість, здібності, формувати власну траєкторію навчання. До речі, саме на це і націлена зараз реформа освіти. Дуже мало дітей, які можуть реалізувати себе у всіх предметах на відмінно, це велика рідкість. Чи треба витрачати свій час, щоб все знати? Знадобиться їм у подальшому? Потрібно ламати стереотипи і в першу чергу міняти ставлення батьків до оцінок. Неправильно примушувати дітей працювати на відмінні оцінки. Безумовно, дитина повинна добре вчитися, але це повинно відбуватися продумано і з користю для неї". Олена Чернишова

школа

Вона підкреслила, що скасування дошок пошани носить рекомендаційний характер, вирішувати це буде кожна школа самостійно.

Нагадаємо, раніше Разумков пояснив, що не так з колегою Зеленського.

Також Знай.uа писав, що у Зеленського планують зробити нечуване з депутатами.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що Трампу стало тісно в США і він вирішив прикупити "маленький острівець.