У вівторок, 13 серпня, погода по всій Україні влаштувала людям справжнє випробування. Так, у населеному пункті Печеніжин Івано-Франківської області сильна гроза вбила стало овець.

Про це повідомляє видання POLITEKA.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

У той час був сильний дощ з громом та блискавкою. Вівці від дощу ховалися під деревом, в яке несподівано вдарила блискавка. В результаті всі 20 тварин загинули

"Стихія безжальна! Мить, потім… Мінус двадцять голів… Ось така доля пастуша. Всі, що були під деревом, навіть вовна згоріла", – зазначив місцевий фермер Василь Стефурак.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити

60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Він додав, що загинули як вівці, так і ягнята. Варто зазначити, що Василь Стефурак — переможець проєкту "Громада на мільйон". Це соціальний бізнесово-розважальний проєкт, який створено спільно з програмою підтримки децентралізації в Україні Агентства США з міжнародного розвитку USAID-Dobre. За головний приз – один мільйон – боролися п’ять об’єднаних територіальних громад. Серед них – Печеніжинська, що на Коломийщині. Згодом переможці конкурсів проекту вирушили до Австрії.

Зазначимо, що негода наробила біди й на Одещині. Так, у навчальних закладах сіл Слобідка, Кошари та Новоселівка під час негоди 9 серпня вітер зніс частину даху. Стихія зірвала близько 100 листів шиферу, пошкоджені вітрові дошки. У кабінетах, де навчаються діти потекли стелі, які тільки цього літа пофарбували. Крім того, на території школи внаслідок негоди попадали дерева.

Нагадаємо, що Львів накриє оскаженіла стихія, діставайте теплі речі: чого очікувати від 15 серпня.

Раніше портал "Знай.ua" писав, що потужний ураган змив обличчя Одеси, замість Чорного - море нечистот: кадри, від яких хочеться плакати

Також портал "Знай.ua" інформував, що погода на кінець тижня: по справжньому літня, Україна здивує контрастом.