Відома українська письменниця Лариса Ніцой обурилась указом президента Володимира Зеленського щодо спрощення отримання громадянства України для росіян. Допис про це вона написала на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Поселяються вони в Україні. Вдома будуть говорити російською, це зрозуміло. На роботу ці люди ходитимуть? Якою мовою наповнюватимуть простір України? Якою мовою вони обслуговуватимуть українців? Хто кому буде диктувати правила – українці в себе в Україні будуть диктувати росіянам? Ні, навпаки. До сьогодні НАМ усі диктували правила і будуть диктувати далі. А ми будемо щось белькотати у відповідь, виступати іноді по ТБ і отримувати клеймо "скандалістів", і знову безправно щось комусь доказувати, тицяючи пальцем у непрацюючі закони…", - пише Ніцой.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

За словами письменниці, тепер Україна матиме не просто армію рускоязичних українців, яких прийшов захищати Путін, тепер до рускоязичних українців ми матимемо армію росіян з російськими і українськими паспортами. З подвійним громадянством. Як було в Осетії і Абхазії.

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими

Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"Готуйтеся, українці. Спочатку їх завозили вагонами і заселяли ними схід і Крим, попередньо нас виморивши. Тепер ми самі їх запрошуємо до себе. За спрощеними паспортами. Нічого не маю проти тих, хто воює на нашому боці. Як будете перевіряти всіх інших бажаючих росіян?", - підсумувала автор допису.

Також Ніцой подякувала обом президентам за захист українців. Нам дуже комфортно на своїй землі.

Нагадаємо, Зеленський вирішує долю російської мови: українцям розкрили важливі подробиці.