В Україні хочуть створити морський режимний район навколо анексованого Росією Криму з метою заборони заходу суден в усі порти півострова. З такою ініциіатіву боротьби з російською агресією виступила Держгідрографія, яка видає і підтримує офіційні морські навігаційні карти на води України.

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Оголошення режимного району дасть Україні можливість не тільки протидіяти агресору, а й як відповідальній правовій державі забезпечити виконання зобов'язань перед світовою спільнотою відразу в декількох напрямках. Ми зможемо мінімізувати ризики для мореплавців в частині навігаційно-гідрографічного забезпечення. Зняти з України відповідальність за будь-які аварійні події, які можуть статися в результаті злочинних дій РФ у внутрішніх морських водах і територіальному морі України навколо Кримського півострова. Також звести нанівець спроби росіян по картографуванню зазначеного регіону", - зазначив начальник відомства Олександр Щипцов.

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами"

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Варто відзначити, що Росія продовжує створювати навігаційні карти, які охоплюють українські води навколо окупованого Криму. Таке виробництво призводить до складнощів навігації судів і створює загрозу їх зіткнення.

Нагадаємо, окупанти у Криму раптово звернулися до нової влади України.

Як повідомляв портал Знай.ua, наполеонівські плани Путіна по Криму накрилися мідним тазом.

Також портал Знай.ua писав, скандальний танцюрист Путіна Полунін отримав подарунок у Криму.