Російські спецслужби під виглядом осіб жіночої статі ведуть шпигунську діяльність в соцмережах та вербують українських військових для ФСБ.

Про це попереджає Служба безпеки України. Зазначається, що є численні спроби вербування представниками російських спецслужб та підконтрольних їм так званих "МГБ Д/ЛНР" українських військовослужбовців через встановлення особистих контактів у соціальних мережах під виглядом жінок.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Таку ворожу діяльність виявила військова контррозвідка Служби безпеки України.

Співробітники спецслужби, зокрема, викрили вербувальний підхід російської ФСБ до керівника підрозділу Збройних сил України, який проходить службу в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Популярні новини зараз

Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

"Через одну із соцмереж підконтрольна російським спецслужбам особа встановила та підтримувала контакти з українським військовослужбовцем. Жінка під час розвитку нібито особистих відносин дізналась про його службу в ЗСУ. Після чого намагалась отримати від офіцера інформацію військового та суспільно-політичного характеру.

Під час листування вона запропонувала українському військовому здійснювати збір інформації в інтересах ФСБ за грошову винагороду, особливо підкреслюючи "матеріальні переваги співробітництва зі спецслужбами Росії".

Жінка наголосила, що у разі надання представникам іноземної сторони важливих даних, військовому буде забезпечено виїзд до РФ з можливістю отримання житла", розповіли в СБУ.

Після отримання "пропозиції" військовослужбовець звернувся до співробітників української спецслужби та надав детальні свідчення щодо обставин свого вербування".

Служба безпеки України закликає користувачів соцмереж бути пильними і в разі отримання вербувальних пропозицій від іноземних спецслужб звертатися до СБУ.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Нагадаємо, українців попередили про небезпеку: ФСБ вийшла на полювання

Як повідомляв портал Знай.ua, ФСБ готувала священиків-шпигунів для висилки в Україну

Також Знай.ua писав, російські спецслужби планували вбити колишнього президента України Леоніда Кучму.