Українського політв'язня Олександра Стешенка звільнили з кримської колонії. Він розповів, що його катували й вибивали зізнання у злочинах, які він не чинив.

Про це він повідомив під час інтерв'ю "Крим.Реалії".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Стешенко також розповів, як його змушували оббрехати людей, яких він навіть не знав. Він сказав, що усі його зізнання - це те, що наказало говорити ФСБ.

"Я не підпалював цей будинок, ніколи не зустрічав ні Велієва Ерола, ні Олександра Третьякова, я обмовив цих людей. Мені говорили, кого потрібно назвати. Мене душили кульками, роздягали, били струмом, обливали водою, катували, примушували це сказати", - зазначив він.

Популярні новини зараз

Ухилянтам пояснили, коли у них почнуть відбирати речі

Українцям готують новий комунальний платіж: за що доведеться доплачувати з 1 червня

Чоловіків застерегли від помилки у ТЦК: читайте уважно

Лафа скінчилася, дострибалися: 9 причин, чому українці не отримають субсидію у 2024 році

Показати ще

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

За його словами, у ФСБ він провів три місяці з 24 квітня по 26 липня 2018 року.

[quote author=""]"Я не знаю, де був, в якомусь підвалі. Вогкість, лежав один матрац на підлозі, я був пристебнутий наручниками, а до наручників була пристебнута гиря вагою у 24 кг. Найтяжче було витримувати тортури. Поки не записали відео

Зазначимо, що Стешенка перевезли з анексованого півострова Криму на материкову Україну у вівторок, 6 серпня. Стешенка у 2018 ФСБ ув’язнило в Криму за начебто плани підпалити дім муфтія для залякування проросійськи налаштованих кримських татар та для нагнітання міжнаціональної ворожнечі.

Відомо, що Стешенко зателефонував своїй матері і сказав, що на в'їзді в Крим його затримують працівники прикордонної служби Федеральної служби безпеки (ФСБ) Росії. Він їхав на зустріч до дівчини, з якою спілкувався тривалий час. Політв'язня відпустили за процедурою умовно-дострокового звільнення.

Нагадаємо, путінські бойовики по-звірячому розправилися з українськими моряками: у Зеленського записали термінове звернення.

Як повідомляв портал Знай.uа, Вакарчук назвав головну умову для повернення Сенцова в Україну: "Між нами впаде стіна....".

Також портал Знай.ua писав, різке загострення на Донбасі: українські воїни безстрашно стримали бойовиків, про "перемир'я" ніхто не чув.