У місті Ківерці, Волинська область, сталося масове отруєння на поминах. Стало відомо, що причиною була сальмонела. Медики кажуть, що бактерія могла опинитися в салаті з куркою, яйцем і майонезом.

"Ми схиляємося до того, що інфекція була в салаті. У нього входили курка, яйце, майонез. І в такому блюді, якщо не дотримуватися температурного режиму і термінів зберігання, сальмонела не тільки добре зберігається, але і розмножується, як в організмі", - розповіла лікар-епідеміолог Волинського лабораторного центру МОЗ України Валентина Новачевская.

Чудові новини!
Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Після страшної трапези захворіла ціла сім'я, всім діагностували харчове отруєння. Погано постраждалим стало не відразу, пройшло більше 10 годин. У всіх спостерігалася висока температура, нудота і розлад кишечника.

Популярні новини зараз

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Показати ще

Як повідомляють епідеміологи, сальмонельоз за останні півроку вже в четвертий раз вирує на Волині. Швидше за все, їжу, якої люди отруїлися, приготували заздалегідь і зберігали неналежним чином, пояснюють лікарі.

Нагадаємо, раніше у відомому ресторані отруїли 2-річну дитину, лікарі роблять все можливе.

Також Знай.uа писав, що десятки львів'ян потрапили під крапельниці, ось вам і домашня ковбаска.

Ще Портал Знай.uа повідомляв, що харків'янка напоїла дитину отрутою, відразу потрапив у реанімацію.