Сезон відпусток у розпалі, наступив оксамитовий сезон і багато українців обирають для відпочинку вітчизняні курорти. В зв'язку з цим ціни зросли на 15-20% в порівнянні з минулим роком.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук прокоментував зростання цін і розповів про його причини,- пише "Апостроф".

український курорт

Чудові новини!

Популярні новини зараз

Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд

Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року

Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку

Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників

Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

"У цьому році багато туристів з Білорусі, Польщі і навіть Німеччини за рахунок різних музичних і гастрономічних фестивалів ... На першій лінії в розпал сезону можна знайти радянські бази, де вартість кімнати близько $20-25. Правда, зручності можуть бути на вулиці, а кімната - без кондиціонера і ТБ. Якщо ж з комфортом, то $40-55", - пояснив експерт галузі.

Туристів, особливо іноземних, неприємно вразив стан доріг та відсутній деяких зручностей, наприклад туалетів. Крім того, скаржаться відпочивальники і на саме море. Цьогоріч воно досить брудне та у водоростях. А узбережжя Азовського моря атакували медузи, чого раніше не було ніколи.

Також періодично виникають скарги на шахраїв. Нерідко туристи стають жертвами обману з житлом.

"Таксисти в Одесі намагалися здерти з нас 1,5 тисячі грн за проїзд до Коблева. Хоча маршрутки стоять 110 грн з людини. Ціни на продукти та у кафе також непомірно високі. У підсумку десятиденний відпочинок з сім'єю обійшовся в 18 тисяч грн. Краще б додав $300 і поїхав до Туреччини", - розповідає про свою поїздку на море турист із Києва.

валюта

Українці, які обрали більш елітний курорт заплатили суму на Херсонщині, як у Єгипті чи Туреччині.

"За десять днів відпочинку ми заплатили приблизно $1,5 тисячі. У цю суму увійшло проживання в двомісному номері люкс, триразове харчування, безкоштовні басейн і шезлонги на пляжі", - говорить туристка.

Нагадаємо, на Харківщині на відомому курорті виявили смертельну небезпеку. Відпочивальників попереджають про холерний вібріон Q1.

Як повідомляв портал Знай.ua, Азовське море опинилось на межі екологічної катастрофи.

Також Знай.ua писав про те, що жителі Криму масово скаржаться на серйозні проблеми зі здоров'ям, викликані екологічною кататстрофою.