Українські гірники в Донецькій області вийшли на масові акції протесту через заборгованість по зарплаті.

Про це повідомляє "Вчасно".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Близько двохсот гірників шахти "Курахівська" вирушили протестною ходою з міста Гірник до сусіднього Селидового на мітинг під будівлею ДП "Селидіввугілля", повідомляє ІА "Вчасно". Шахтарі вимагають повного погашення боргів із зарплати та виділення коштів на модернізацію та оснащення шахт.

гірники

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Колона долає понад 15 км від Курахового до Селидового, де до протестуючих приєднаються робітники ще чотирьох державних шахт — "Котляревської", "1/3 Новогродівської", "України" і "Південнодонбаської № 1".

Джерело повідомляє, що востаннє виплати гірники отримували ще у травні. А до цього часу працівники не бачили жодної копійки. Це і змусило людей піти на такий крок.

Гірники сподівалися, що уряд вирішить це питання на минулому тижні. Проте марно. Але через відсутність прем’єр-міністра Гройсмана уряд так і не зібрався, а питання погашення заборгованності перед гірниками зависло в повітрі.

"До нас приїжджав генеральний директор (ДП "Селидіввугілля" — прим.ред.), казав що треба потерпіти, можливо, 14 серпня Уряд таки збереться, і наша проблема зрушиться з мертвою точки, — розказав ІА "Вчасно" гірник шахти "Курахівська" Віктор Тичинін. — Але що чекати? Дітей годувати немає чим, до школи треба збирати. За час невиплати зарплати у всіх накопичились борги за комунальні послуги. І це все не вирішується довгий час".

Наразі "Курахівська" працює лише в режимі самозабезпечення — видобуток вугілля зупинено. На страйк вийшли саме працівники видобувних професій. Зі слів гірників, біля ДП "Селідиввугілля", де також зберуться працівники інших державних шахт, пройде мітинг-протест, де будуть вирішуватись подальші дії. Чи буде це перекриття траси, чи гірники погодяться ще почекати виплати зароблених грошей — наразі невідомо.

Нагадаємо, українцям показали разючу різницю між життям у нашій дердаві та Швейцарії.

Як повідомляв портал Знай.ua, Зеленському відкрили очі на справжнє життя простих українців.

Також Знай.ua писав про те, що експерти підрахували, на скільки менше деяких продуктів можуть собі дозволити українці: сумна статистика за останні 10 років.