Серпень 2019 року розпочався в Україні з невеликого похолодання, хоча і липень не вирізнявся сильною спекою. У той же час, синоптики прогнозували спекотний і сухий останній місяць літа.

Однак, розпочавшись з похолодання, серпень "потішить" українців ще й дощами, оголосивши таким чином невеликий бойкот спекотному літу.

Початок тижня буде прохолодним, прогнозує Укргідрометцентр.

Прекрасна новина!
Тепер Знай.ua стали ще ближче і доступніше. Скоріше качай програми для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Все це в неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Популярні новини зараз

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом

Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп

Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів

Показати ще

У понеділок, 5 серпня, невеликі дощі можливі в західних областях і на півночі країни. Температура повітря по країні в середньому 19-22 градуси, на півдні до 26 градусів тепла.

У вівторок, 6 серпня, на заході та півночі України знову грози. При цьому середня температура повітря по країні підвищиться на пару градусів, до 21-23 тепла.

У середу, 7 серпня, на більшій частині країни сухо і сонячно, опади випадуть тільки в Харківській, Донецькій, Луганській областях. Чи стане трохи тепліше - стовпчик термометра коливатиметься в діапазоні 23-25 градусів, на півдні до 27.

Народний прогностик

5 серпня вшановується пам'ять Почаївської ікони Божої Матері і мученика Трохима. У давнину помітили, що серпневі роси - до відмінною погоді.

6 серпня вшановується пам'ять священномучеників благовірних князів Бориса та Гліба. Погоду в цей день дізнатися допомагали квіти: якщо квіти в'юна щільно закрилися, скоро буде дощ.

7 серпня відзначається Успіння правовірної Ганни, матері Пресвятої Богородиці. У минулі часи помітили: яка погода на Ганну до обіду, така зима до грудня; яка погода після обіду, така зима після грудня. Спостерігали у цей день за лелеками: якщо за тиждень перед Спасом (14 серпня) лелеки почнуть готуватися до відльоту, то зима стане рано і буде морозною, а весна - тепла.

Нагадаємо, 40 населених пунктів Одеської та Кіровоградської області залишилося без світла через буйство погоди.

Як повідомляв портал Знай.ua, одесити влаштували аквапарк на затоплених вулицях.

Також Знай.ua писав, на території більшості областей України синоптики прогнозують ускладнення погодних умов.