Батьки зазвичай думають, що якщо їхня дитина чиста з голови до ніг і часто миє руки, то він захищений від мікробів і буде більш здоровим. Тому лікар Комаровський підкреслює, що зайва чистота заважає людям, особливо в дитинстві. Отже, за словами доктора та кандидата медичних наук, імунітет дітей готовий щодня зустрічатися з величезною кількістю бактерій і вірусів.

Педіатр стверджує, що мами, які плутають чистоту і стерильність, можуть тільки нашкодити формуванню імунітету у своїх малюків. Своєю стерильністю батики зіпсують все, що закладено природою.

Отже, якщо дитина живе в абсолютній чистоті, його імунна система недоотримує навантаження і починає реагувати на те, що в зазвичай вона реагувати не повинна.

"Діти від природи готові зустрічатися кожен день з величезною кількістю вірусів і бактерій. Імунна система до цього готова ", - написав Комаровський у своєму Instagram.

Популярні новини зараз

Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне"

У коханні чекають справжні випробування: яким знакам зодіаку краще забути про стосунки

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"

Показати ще

Нагадаємо, Комаровський розповів, якими ягодами можна підгодовувати немовлят: "Ми не даємо дитині 150 штук"
Як раніше повідомляв Знай.ua, Комаровський відповів на запитання, що турбує всіх матусь: "Якщо ваша релігія дозволяє"
Раніше портал Знай.ua писав, Комаровський розповів, як уберегти дитину від перегріву в поїзді: "Це все, що ми можемо придумати"