Виплачуватися субсидії та пільги згідно з новим законом, розповіли працівники соціального захисту населення.

В першу чергу, всі власники квартир у багатоквартирних будинках повинні до 1 травня 2020 року укласти новий договір про надання як комунальних, так і житлових послуг.

Що стосується пільг та субсидій на оплату житлово-комунальних послуг які передбачені законодавством, то вже з 1 січня 2019 року вони почнуть виплачуються споживачам живими грошима у Порядку, встановленому Кабінетом міністрів України.

Тому, одержувачі житлових субсидій та пільг тепер можуть самостійно вибрати одну з форм виплати пільг і субсидій: безготівкову (яка використовується за замовчуванням) або готівкову. Отже, згіно нововведеням, щоб поміняти форму виплат на готівкову, треба обов'язково звернутися із заявою в органи соціального захисту населення.

- Уряд встановлює граничну норму витрат на управління житлом громадян, які відповідно до законодавства мають пільги або користуються субсидією на оплату житлово-комунальних послуг (п. 3 ч. 1 ст. 4 Закону), – відзначають фахівці.

Популярні новини зараз

Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею

"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються

Кіт випадково спалив будинок і його відправили працювати, щоб відшкодувати збитки

Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись

Показати ще

Тому, розмір внесків на управління будинком не може перевищувати відповідні норми. З цього виплива, якщо збори співвласників виявить бажання, наприклад, утримувати будинок за велику суму грошей, то за тих мешканців, які не зможуть сплатити (пільговики), повинні своїми великими внесками покривати інші співвласники.

Нагадаємо, Тарифи на світло у серпні: скільки українці заплатять за новими розцінками
Як раніше повідомляв Знай.ua, Контроль над пенсіонерами, дітьми та грошима: українцям презентували унікальну соцслужбу, головні нововведення
Раніше портал Знай.ua писав, Українці показали прогнилу систему Обленерго і звернулися до Зеленського: "Так бути не повинно"