Більшість людей ділить всі продукти на корисні і шкідливі. Перші потрібно їсти постійно, а другі – геть виключити зі свого раціону. Але чи правильно ділити їжу на «чорне та біле»? У нашому меню є чимало продуктів, які вважаються не здоровими, а на ділі приносять багато користі. Або як мінімум не так страшні, як про це всі говорять.

Ми готові виписати індульгенцію продуктам, у шкідливості яких мало хто сумнівається.

1. Віскі

У Гарвардському університеті дослідили, що не велика кількість алкоголю суттєво підвищує рівень ліпопротеїдів високої щільності (або «хорошого» холестерину) в організмі. У віскі міститься високий рівень елагової кислоти. Це вважають антиоксидантом, який здатний значно знищувати патогенні клітини, що провокують хвороби серця та рак.

Любителем цього напою був Вїнстон Черчилль, що не завадило йому прожити довге життя і зробити блискучу політичну кар’єру. Саме головне, мати міру.

Популярні новини зараз

Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки

Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду

Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками

Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки

Показати ще

2. Десерти

Десерти складно назвати здоровою їжею, але і вони можуть бути дужекорисними. Дієтологи запевняють, що люди, які позбавили себе улюблених солодощів, ймовірно дотримуються принципів здорового харчування у довгостроковій перспективі.

Категорична заборона на солодощі тільки збільшує тягу до них, вважає Бет Сесіл. Також при цьому зростає ризик не тільки зірватися і з’їсти велику коробку цукерок, а й захопитися випивкою у спробі замінити задоволення від улюбленого десерту. В здоровому харчуванні важлива не так відмова від шкідливої їжі, як розумний баланс. Тому, якщо ваша дієта не приносить ніякої радості, її буде нестерпно дотримуватись.

3. Пальмова олія

Пальмова олія є рекордсменом за вмістом вітаміну Е, в складі якого є токотриенол і токоферол. Вони борються з вільними радикалами, що провокують появу раку у людей. Олія стала одним із найпоширеніших і дешевих видів рослинного жиру в світі. У ній міститься багато антиоксидантів – каротиноїдів, які мають позитивний вплив на ослаблене волосся та шкіру голови.

Людей лякають тим, що пальмова олія не перетравлюється, тому що плавиться при температурі вище за температуру людського тіла. Тому хочемо вас заспокоїти, адже жири перетравлюються в організмі людини не під впливом температур, а за допомогою біологічно активних речовин – ферментів.

Отже, сама головна шкода цієї олії полягає у високому вмісті насичених жирів. Такі самі жири присутні і у вершковому маслі.

4. Локшина швидкого приготування

Склад локшини швидкого приготування не виглядає таким, що може нас налякати. Так, у ньому присутнє пшеничне борошно і пальмова олія, але, як ми вже з’ясували, цей продукт не такий страшний, як багато хто вважає. Реальних збитків спричинює пакетик зі смаковими добавками, так як у ньому може бути добова норма солі. Вилийте бульйон, і велика частина небезпек такого продукту піде разом із ним.

Якщо ви любите локшину швидкого приготування, використовуйте її як основу для інших страв. Серйозну шкоду такий спецефічний продукт може завдати тільки при тривалому щоденному вживанні. І то лише з тієї причини, що організм не буде отримувати достатньо вітамінів і макроелементів. Тому від разової порції шкоди не буде ніякої.

5. Попкорн

Попкорн багатий клітковиною, яка покращує роботу травної системи і знижує рівень цукру в крові. Наявність у кукурудзі поліфенолів робить попкорн однією з найбільш популярних і корисних закусок. Поліфеноли мають антиоксидантну дію і позитивно впливають на стан шкіри, а також захищають організм від численних хвороб.

Калорійність попкорну порадує тих, хто худне: в стандартній порції без олії і добавок міститься всього 70 ккал. При цьому повітряна кукурудза швидко приносить відчуття насичення.

Вчені дослідили, що 30 г попкорна на день зменшують ризик виникнення діабету, виразки шлунка, а також запобігають серцево-судинним захворюванням.

6. Картопля

Дієтологи скажуть: картопля фрі – один з найстрашніших продуктів. Однак італійський кухар Джузеппе Дадда дослідив, що картопля не настільки небезпечна. Експерти вивчали, як олія, яка використовується при приготуванні, вбирається картоплею. Секрет секрет ховається у крохмалі: він знижує ступінь всмоктування олії.

Отже, в картоплі дуже високий вміст аскорбінової кислоти, клітковини, кальцію, фосфору, магнію, фолієвої кислоти, а калію в ній навіть більше, ніж у бананах. Отже відмовлятися від цього корисного продукту точно не варто.

7. Морозиво

Калорійний десерт не такий вже й страшний. Вчені даказали, що морозиво діє як антидепресант, приводить до ладу нервову систему, знімає стрес і напругу.

Для того, щоб морозиво було дійсно корисним, потрібно уважно стежте за складом. У ньому не повинно бути рослинних жирів, барвників, консервантів і штучних добавок. Тому обов’язково повинне бути присутнім незбиране молоко. Звертайте увагу: чим нижчий рівень жирності, тим більше в морозиві цукру.

Нагадаємо, "Пахлава медова" з Залізного Порту прогриміла на всю Україну: такого скандалу не бачив жоден пляж

Як раніше повідомляв Знай.ua, Зірки "Жіночого кварталу" поділилися секретами схуднення: від дієт до стягуючої білизни

Раніше портал Знай.ua писав,Зеленського благають гнати Супрун подалі від медицини: з такими реформами можна "склеїти ласти"