На брифінгу директор ДП "Інфоресурс" Оксана Білик розповіла про перебіг вступної кампанії. Абітурієнти, які вступають на бюджет і отримали рекомендацію, 31 липня повинні надати оригінали документів до ВНЗ.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Якщо заяву комісією допущено до участі у конкурсному відборі, то абітурієнт матиме можливість до 12 годин 26 липня отримати рекомендацію до зарахування на бюджет. В електронному кабінеті з'явиться відповідний статус заяви. В термін до 18 годин 31 липня абітурієнт повинен надати до приймальної комісії закладу освіти оригінали документів", - повідомила Оксана Білик.

Документи, які необхідно мати при собі: копія документа, що посвідчує особу, оригінали документів про освіту, копія військово-облікового документа, сертифікати ЗНО, 4 кольорові фотографії 3х4 см, інші документи, передбачені конкретним ВНЗ.

Популярні новини зараз

Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати

Показати ще

"Після виконання всіх вимог у строк до 12 години 1 серпня статус заяви змінюється на "Включено до наказу". Це означає, що ВНЗ видає наказ про зарахування абітурієнта", - заявила директор.

Вступники, які до 26 липня не отримають рекомендацію для бюджету - автоматично беруть участь у конкурсі на контракт. Рекомендації до зарахування на навчання вони отримують не раніше 1 серпня. Реєстрація заяв в ЕГЕБО завершується 22 липня.

У МОН нагадують, що переведення на місця державного замовлення вступників проводиться до 9 серпня.

"Тобто закладу буде надано місце державного замовлення для абітурієнта, якщо він не скористається ним, воно буде звільнено на переклад пільговиків з контракту на бюджет. Це абітурієнти з пріоритетних спеціальностей, які залишаться за межею надання рекомендацій 26 липня", - розповів директор департаменту вищої освіти Олег Шаров.

Також, до 26 вересня працюють освітні центри "Крим-Україна" та "Донбас-Україна", через які можуть вступати абітурієнти з окупованих РФ територій.

Для вступників з Криму, прийом документів на бюджет здійснюється до 19 липня, для абітурієнтів з Донбасу - до 22 липня.

"Після цих дат вони можуть брати участь у конкурсі, вступати на контракт, а вже далі розглядаються заяви про можливе переведення на бюджет", - сказав Шаров.

Нагадаємо, ТОП-5 внз, в які абітурієнти подали найбільше заяв.

Як повідомляв портал Знай.ua, що треба знати абітурієнтам.

Також портал Знай.ua писав, що відомі подробиці вступної кампанії 2019.