В. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун запропонувала на законодавчому рівні ввести визначення електронних сигарет і обмежити продаж тютюну. Про це вона повідомила на офіційній сторінці у Facebook. Таким чином Супрун думає, що допоможе зберегти здоров’я українців, а також наблизить наше законодавство до європейських стандартів.

"Міністерство охорони здоров'я України пропонує на законодавчому рівні ввести визначення електронних сигарет і обмежити продаж тютюну. Це допоможе зберегти здоров'я українців, а також наблизить наше законодавство до європейських стандартів", - зазначила вона.

МОЗ пропонує на кожній упаковці сигарет, крім напису розміщувати кольорове фото, яке попереджає про наслідки для здоров’я. І це попередження має займати не менше 65% площі сигаретної упаковки, і не менше 30% площі упаковки електронних сигарет чи контейнерів для заправки.

Уляна Супрун

Крім того, на законодавчому рівні хочуть заборонити сигарети, в яких міститься понад 1 мг нікотину, 10 мг смоли і 10 мг монооксиду вуглецю, а також тютюнові вироби з вітамінами, кофеїном або добавками, що створюють враження, ніби куріння має переваги для здоров'я.

Популярні новини зараз

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин

Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає

Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто

Показати ще

"Вперше на законодавчому рівні буде введено поняття електронних сигарет і інших способів споживання тютюну. Буде визначено, що і згоряння тютюну, і тління і нагрів - це все куріння. Палити їх у приміщенні заборонено. Також заборонено рекламувати будь-які сигарети та тютюнові вироби незалежно від способу їх споживання", - підкреслила Супрун.

Супрун додала, що на кожній пачці сигарет, крім напису має бути кольорове фото, яке попереджає про наслідки для здоров'я. І це попередження має займати не менше 65% площі сигаретної упаковки, і не менше 30% площі упаковки електронних сигарет або контейнерів для заправки.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила закон про кастрацію збоченців

Як повідомляв портал Знай.ua, петиція за хімічну кастрацію педофілів в Україні набрала потрібну кількість голосів

Також Знай.ua писав, одеська поліція затримала ґвалтівника неповнолітньої дівчинки, який два роки переховувався від правоохоронців.