У четвер, 11 липня, біля будівлі Верховної Ради в Києві проходить мітинг за легалізацію медичного канабісу. На акції зібралися близько сотні активістів.

Про це повідомляє інформаційний портал "Знай.ua" з місця події.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Верховна Рада України у четвер має розглянути законопроект №10-313 "Про забезпечення фундаментального права людини на життя". У ньому йдеться про використання марихуани з медичною метою. Це перший законопроект, що написаний і внесений в український парламент на виконання електронної петиції, яку підписали понад 25 тисяч людей. Його уже тричі мали розглянути у Раді, однак досі цього не сталося.

Популярні новини зараз

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

"Велика активація": астролог визначив, коли українська земля позбавиться окупантів

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

"Навесні цього року більш ніж 25 тисяч українців підписали петицію про законодавче врегулювання канабісу для потреб медицини науки й для пацієнтів. Після того був розроблений законопроект і відразу під ним підписалися 102 народних депутати. Мова йде про пацієнтів, яким необхідний канабіс як знеболювальне", - нагадала одна з організаторок мітингу.

Також вона зазначила, що тисячам хворим необхідно отримувати ліки на основі канабісу для зменшення болі. Також вони потрібні українським військовим, які повернулися з війни, аби впоратися з посттравматичним синдромом.

"Ми вважаємо і вимагаємо, що люди, які повертаються з війни, мають проходити соціалізацію й мають лікувати посттравматичні розлади. Отже, сьогодні законопроект 10-311 втретє стоїть на розгляді у Верховній Раді. До цього раніше просто не вистачало часу. Ми закликаємо депутатів виконати обов'язок по забезпеченню фундаментального права людини на життя й права лікування препаратами на основі канабісу", - додала активістка.

Зараз під приміщенням Верховної Ради чергують близько ста правоохоронців та пожежників. Активісти принесли банери та плакати із закликами про легалізацію канабісу.

Нагадаємо, що канабіс "направо і наліво": як пройшов "Конопляний марш свободи" в Києві.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що львівські лікарі розповіли, чому ігри з сезонною алергією - не жарти.

Також портал "Знай.ua" писав, що таке кондиціонер влітку - спасіння чи ризик захворіти? Медики відповіли на головне питання українців.