Всесвітній день народонаселення

За даними ООН у 1987 році населення Землі становило 5 млрд. людей. Тому спочатку день назвали Днем п'яти мільярдів. Але в 1990 році його вже назвали Всесвітнім днем народонаселення і святкують його щороку 11 липня. Створений він, щоб підвищити обізнаність про проблеми народонаселення та їх зв'язку з навколишнім середовищем. У 1960 році з'явилася причина для серйозного занепокоєння, а саме швидке зростання населення. З 1960 по 1999 рік кількість людей збільшилася більше ніж у 2 рази, а в жовтні 1999 року переросла позначку 6 млрд. В 2007 році населення світу вже 6,7 млрд чоловік і продовжує зростати.

Всесвітній день шоколаду

Вперше цей день придумали і провели французи в 1995 році. Існує думка, що вперше шоколад зробили ацтеки і назвали його «їжею богів». А потім іспанські конкістадори доставили його до Європи і назвали «чорним золотом». Цей шоколад використовували щоб стати витривалішими і сильнішими. У день шоколаду проводять різні фестивалі в честь свята, а також екскурсії на шоколадні фабрики, заводи і кондитерські. Тут можна не тільки дізнатися, як роблять шоколад, але і взяти участь у різних конкурсах, дегустаціях, майстер-класах і виставках.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Ні чим не погидують: в ухилянтів-боржників відбиратимуть останнє, в тому числі і особисті речі

"Резерв+" не замінить: адвокат пояснив нюанси застосунку

Українцям спишуть частину боргів за комуналку: кому дозволять не платити

Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни

Показати ще

Православні свята:

  • Перенесення мощей мучеників безсрібників і чудотворців Кира та Іоанна.
  • Преподобних Сергія і Германа, Валаамских чудотворців.
  • Святкування ікони Божої Матері Троєручиця.

Кропивні заговини

Перед Петровим днем молодь не лягала раніше спати, а веселилася до ранку і водила хороводи. Вважалося, що хто знайде «петров хрест» і вирве цю рослина з корінням, той отримає велику удачу, а корінь може позбавити від напастей і привести до скарбу. Також день називали Кропивними заговинами. Вважається, що після цього дня у кропиви вже немає цілющих властивостей, тому з неї роблять різні заготовки.

Народні прикмети на 11 липня

Насправді кропива дуже корисна. З неї робили салати, супи, начинки для пирогів, солили і квасили. А настої з листя могли відновити сили і зупинити кровотечі. Дівчата використовували кропиву, як косметичний засіб, що зміцнює волосся і запобігає їх випадання.

Іменини в цей день

Василь, Герман, Григорій, Іван, Йосип, Ксенофонт, Павло, Сергій

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.