У Києві відкрили прозорий скляний офіс Національної поліції, який розташований на станції метро "Лук'янівська".

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції міста Київ.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Відтепер правоохоронці у сучасному скляному приміщенні за допомогою камер відеонагляду, встановлених у рамках програми "Безпечна столиця", будуть спостерігати за пасажирами та подіями, які відбуватимуться на території підземки", - йдеться у повідомленні правоохоронців.

Популярні новини зараз

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Показати ще

Станцію метро "Лук'янівська" обрали не випадково, адже щодня через неї проходить величезна кількість пасажирів. Скляний офіс правоохоронців розмістився на вході відразу біля ескалаторів.

Приміщення спроектували за всіма стандартами прозорого офісу. За словами начальника відділу превенції Олександра Киричука, скляні стіни й двері символізують прозорість роботи правоохоронців. "Поліція не робить нічого такого, що можна бачити громадянам", — додав він. На відкриття офісу завітав також мер Києва Віталій Кличко.

Зараз такий проект діє в пілотному режимі. Працівники поліції аналізуватимуть роботу в офісі. Якщо робота в прозорому офісі виявиться більш ефективною, то їх побудують в інших найбільш завантажених станціях метро.

Зараз у скляному офісі працює по 3-4 правоохоронці. Ввійти туди можна за допомогою відбитку пальця. Працівники поліції постійно переглядають камери спостереження, які встановлені на станціях метро. Кожен може прийти в офіс та звернутися до правоохоронців.

Нагадаємо, що співробітники сектора реагування патрульної поліції одного з районів Харківської області розробили злочинну схему, за допомогою якої наживалися на нетверезих водіях.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в Одесі копи "кришували" борделі: накрили за цікавим заняттям.

Також "Знай.ua" писав, у Києві чоловік стрибнув з мосту прямо на проїжджу частину, погано стало навіть копам.