На вихідні, 6 і 7 липня, українцям варто очікувати несприятливого "подарунка" стихії. В країні пройдуть зливи, грози та шквальний вітер.

Цю інформацію повідомила народний синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, у ці дні буде комфортна температура повітря, тільки в Карпатах і подекуди в Сумській області можливе похолодання.

"Температура повітря. Завтра, в суботу, очікується +23 +26 градусів, на півдні до +28 градусів. В неділю буде трохи вище: протягом дня +24 +28 градусів, на півдні до +30 градусів. Лише подекуди в Сумській області та в Карпатах +20 +24 градуси". Наталка Діденко

Популярні новини зараз

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Діденко розповіла, що в найближчу ніч дощі з грозами пройдуть в багатьох областях України, а на вихідних сухо буде на сході та півдні країни.

"У найближчу ніч, на суботу, дощі та грози пройдуть на півдні, у Чернівецькій, Івано-Франківській областях, а також смуга дощів витягнеться через Кіровоградську, Полтавську області в Сумську і Харківську. Це вночі. Завтра вдень опади ймовірні на Сході та місцями у західних областях. У неділю, 7 липня, на Івана, короткочасні дощі з грозами очікуються на заході і півночі України, а ввечері в неділю підійдуть до центральної частини. На решті території без опадів. При грозах можливі зливи та шквали, обережно! Тим більше, що на вихідних багато хто буде на природі, на відкритому повітрі". Наталка Діденко

Також портал "Знай.uа" повідомив, що у цьому році літо в Україні відрізняється надзвичайно високою температурою.

Нагадаємо, що у п'ятницю, 5 липня в Україні очікується дощова і сонячна погода; десь буде жарко, а десь прохолодно.