Народна артистка України Євгенія Дембська померла в Одесі у віці 98 років. Вона була почесною громадянкою міста Одеси, а також кавалером Ордена княгині Ольги. Про її смерть повідомляє прес-служба Міськради міста.

У 1960 році їй присвоїли звання заслуженої артистки України, в 2000 р. - народної артистки України. У 2007 році Дембська отримала орден княгині Ольги ІІІ ступеня, у 2010-му – почесний знак Одеського міського голови "Трудова слава", наступного року –
почесний знак Одеського міської ради імені Г. Г. Маразлі ІІІ ступеня. 18 червня 2013 року Євгенія Дембська отримала звання "Почесний громадянин міста Одеси".

У 2017 Євгенія Дембська встановила два рекорди України: стала людиною, яка найбільше часу, а саме 70 з половиною років, пропрацювала в одному колективі, а також як найпочесніша з працюючих акторок - на день встановлення рекорду їй було 96 з половиною років.

"Пам'ять про талановиту актрису, яка присвятила понад 70 років свого життя служінню Театру, Глядачеві і Одесі, назавжди залишиться в серцях вдячних одеситів", - написали в заяві Міськради міста.

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

В кіно Дембська відома, в першу чергу, за фільмами "Біла акація", "День кохання", "Приморський бульвар", де вона зіграла знамениті ролі.

Євгенія Дембська

28 листопада Евгенії Дембській мало виповнитися 99 років, але не судилось. Вона народилася та виросла у Києві, тем же у 1939 році закінчила музичне училище. У 1940–1945 роках була солісткою Київського театру малих форм (під час окупації Києва - "Кляйн кунст театр").

Прощання з актрисою відбудеться 1 липня з 11:00 в театрі Музкомедії. 12:00 - вихід траурної процесії з театру. З 12: 30 - прощання та поховання на ІІ християнському кладовищі.

Нагадаємо, у загибелі Кобзона виявили містичний слід циганки.

Як повідомляв Знай.uа, вдова Децла загриміла в секту або зійшла з розуму.

Знай.uа писав, блогер назвав "стрілка", який знищує міст Кличко.