Нещодавно всю Україну сколихнула моторошна трагедія. 9-річного Захара Черевка вбив його власний родич у Києві в Дарницькому районі. Трагедія сталася на озері Вирлиця, що є ідеальним місцем для вбивства.

Таку думку висунув журналіст Ігор Ляшенко на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чоловік зізнався, що трагедія сталася недалеко від його будинку, і припустив, що міг бачити місце вбивства в той фатальний вечір. Він розповів, що біля озера росте висока трава, багато кущів, а також є гори сміття.

"Сотні очей, швидше за все, дивилися в момент вбивства в ту сторону. Та і я виходив на балкон. І нічого не бачив дивного, а тим більше страшного. І ніхто з тисяч тих, хто дивився теж нічого не запідозрив. Тому що місце, куди дивиться тисячі вікон, як ніби спеціально пристосоване для вбивств, насильства і приховання трупів", - йдеться в дописі журналіста.

Популярні новини зараз

З'ясовуватимуть після конфіскації: адвокат розповів, як "забиратимуть" авто на користь ЗСУ

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Показати ще

Ляшенко підкреслив, що озеро Вирлиця давно занедбане й недоглянуте. За його словами там може статися будь-що.

"Це трава вище людського зросту, щільні кущі, гіллясті дерева. Непроглядні зарості в декількох десятках метрів від жвавої траси, станцій метро. Місце недоглянуте, занедбане. Там серед білого дня може статися що завгодно, ніхто і не помітить", — написав Ляшенко.

За його словами, на березі Вирлиці страшно в будь-який час доби: "Там живуть бомжі, можна наткнутися на смердючі лахи, гори сміття і використані шприци з голками. Там вбивають, туди привозять трупи й скидають у воду трупи у воді і близько знаходять постійно".

При цьому, через відсутність нормальних місць для відпочинку, на березі озера днем розташовуються рибалки, люди ходять купатися і влаштовують пікніки. Тому Захар Черевко і не побоявся піти туди з майбутнім вбивцею, вважає журналіст.

Ляшенко заявив, що трагедії можна було б уникнути, якби там не було розміщено великих житлових комплексів. А також чоловік наголосив, що подібних місць для вбивства у Києві чимало.

Зазначимо, що убивцею дитини виявився родич – брат нового чоловіка матері 30-річний Ярослав. Бабуся хлопчика розповіла, що той часто приходив до Ярослава у гості.

"Захар з ним дружив, хоч того 30 років. Він часто ходив до мами туди на вул. Бажана, і там з Ярославом грав за комп'ютером. Вони дуже дружили, мало не обнімались", – розповіла бабуся.

В той вечір Захар сказав бабусі, що йде проводити інтерв'ю з людьми на вулиці. Жінка здивувалася.

"Кажу, у кого ти будеш питати. Відповідає, у перехожих. Вбрався, одягнув білу сорочечку в сіру смужку, брюки, туфельки, взяв блокнотик з ручкою і пішов. Мабуть, цей Ярослав так його і заманив на озеро, мовляв, будемо займатися розслідуваннями", – зі сльозами згадує жінка.

На наступний день рибалки знайшли в озері Вирлиця, що неподалік від будинку, де жив Захар, тіло хлопчика. Повідомили в поліцію. Разом зі знаряддям вбивства – ніж і молоток – слідчі знайшли сорочку і блокнотик Захара.

Нагадаємо, мати вбивці Даші Лук'яненко приголомшила визнанням.

Як повідомляв Знай. ua, загибель Даші Лук'яненко підняла десятки тисяч українців.

Також Знай. ua писав, що у Києві серед білого дня намагалися вкрасти дитину на очах у матері.