В Україні максимальний тариф на опалення з 2019 року буде становити не більше 1400 грн за Гкал або 35,2 грн за квадратний метр (якщо немає лічильника). При цьому максимальна ціна кубометра гарячої води повинна становити 83 грн.

Про це на засіданні Кабміну 26 червня заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, пише Обозреватель.

"Сьогодні ми приймемо рішення, щоб на підставі економічних розрахунків тарифи, які включають усі, були не більше 1400 грн за Гкал. Я змушу всіх баранів призначити справедливі тарифи… Є комунальні підприємства, а можливо, і міри, які не розуміють структуру формування тарифів", – заявив Гройсман.

У Чернігівській області тарифи знизяться на 20%, в Житомирській області – на 14%, у Києві – на 13%, у Черкаській і Полтавській областях – на 12%. Максимальна економія складе 40%. Наприклад, у Смілі за опалення квартири площею 45 кв. м. зараз потрібно заплатити 2,7 тис. грн, а за новим рішенням – на 40% менше (1,6 тис. грн).

Популярні новини зараз

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути

Показати ще

За його словами, різниця в тарифах "кардинальна". При цьому частина компаній, які постачає тепло, оформлені на киприские офшорні компанії і нібито заробляють на величезних переплатах.

Нагадаємо, згідно з законом "Про ринок електроенергії" енергопослуги клієнтам в Україні будуть надавати дві різні компанії оператор системи розподілу і компанія-постачальник електроенергії.

Як повідомляв раніше Знай.uа, для киян можуть підвищити тарифы на гарячу і холодну воду.

Також Знай.uа писав про те, що українців чекає ще одне "покращення" у 2019 році.