Власниці польського підприємcтва загрожує до п’яти років позбавлення волі. Працедавиця вивезла знепритомнілого під час роботи українця до лісу і там його покинула помирати. Про це повідомляє Gazeta Wyborcza.

Як відомо, 36-річний заробітчанин з України працював на виробництві трун неподалік міста Новий Томишль. Тіло чоловіка виявили місцеві лісники неподалік міста Вонгровєц у Великопольському воєводстві.

українські заробітчани

"Поліцейські з’ясували, що у спекотний день чоловіку стало погано на роботі і він знепритомнів. Коли інші працівники повідомили власниці, вона заборонила викликати карету швидкої допомоги і наказала всім йти додому. Потім виявилося, що непритомний чоловік зник з терену закладу. Не було його також вдома, де мешкав. За дивних обставин зник також один з українців, який з ним мешкав і працював", - зазначив речник великопольської поліції Анджей Боровяк.

Правоохоронець додав, що "після вивчення усієї інформації та домовленостей з прокуратурою, поліцейські затримали власницю фірми. Жінку взяли під варту. Правоохоронці почали також розшукувати українця, який зник після інциденту. За декілька днів вони виявили його в одному з хостелів в Ломжі".

Заробітчани

За інформацією Боровяка, докази та інші матеріали дали підстави для висунення власниці закладу обвинувачення у ненаданні допомоги непритомному чоловіку, а також ненавмисному спричиненні смерті.

За зухвалий вчинок польська пані може отримати до п’яти років ув’язнення. Схоже покарання може отримати затриманий громадянин України. Співмешканець, знаючи обставини інциденту, переховувався та приховав інформацію, цим самим перешкоджаючи слідству.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Дружина померлого Василя Чорней Наталія каже, що чоловік не хворів, раніше не втрачав свідомості, у нього не було епілепсії. В Україні без батька залишилися троє його неповнолітніх дітей.

Нагадаємо, стало відомо, які суми принесли Україні заробітчани.

Як повідомляв портал Знай.ua, Гройсман пообіцяв українцям зарплати, які дозволять забути про Польщу.