У липні українців чекає підвищення прожиткового мінімуму з 1856 до 1963 грн. Після цього збільшаться й інші соціальні виплати, такі, як пенсії, аліменти і т.ін.

Про це повідомили в Міністерстві соціальної політики України

Представники Мінсоцполітики додали, навіть якщо дохід родини не збільшується, то в результаті підвищення прожиткового мінімуму збільшиться і розмір субсидії.

комунальні тарифи

Як розрахувати, скільки витрат на комуналку покриє держава

Популярні новини зараз

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

Показати ще

Середньомісячний дохід одного члена сім'ї ділять на два прожиткових мінімуму, множать на 15% і на загальний дохід сім'ї. Отримана сума – обов'язковий платіж за комуналку, а решта повинна покрити субсидія.

При цьому враховується той розмір прожиткового мінімуму, який був станом на кінець періоду, за який враховуються доходи.

оплата компослуг

Наприклад, при прожитковому мінімумі в 1856 грн (діє на даний момент) і загальному доходить на трьох осіб у 10 тис. грн за комуналку можна самостійно сплачує 1346 грн, а решту покриє субсидія. Ця ж сім'я з таким же доходом, але з прожитковим мінімумом у 1963 грн (діє з 1 липня) повинна заплатить вже 1273 грн.

Нагадаємо, українцям повідомили про нову ціну на газ з 1 липня. Якою вона буде та скільки громадяни тепер заплатять за комуналку.

Як повідомляв портал Знай.ua, інститут керуючого, оновлені платіжки і пеня: як новий "комунальний" закон змінить життя українців.

Також Знай.ua писав про те, що навесні 2019 року українці внесли рекордну суму за оплату компослгу. Станом на березень поточного року до держбюджету надійшло 18 мільярдів гривень.