Резонансне вбивство Даші Лук'яненко на Одещині зумовило сплеск активності українського суспільства в питанні захисту дітей від сексуального насильства. Петицію з вимогою запровадження хімічної кастрації для таких насильників на сайті Верховної Ради України створила Анна Маляр. Поліція підтримує цю ініціативу і закликає українців підписувати цю петицію.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сьогодні, 21 червня, в Іванівці Одеської області ховали одинадцятирічну Дашу Лук’яненко, вбиту насильником 13 червня. Вбивця заарештований і понесе покарання. Але доки в Україні не посилять відповідальність за статеві злочини відносно дітей, такі зґвалтування і вбивства триватимуть далі.

В Іванівці Одеської області поховали одинадцятирічну Дашу Лук’яненко

Підписати петицію за хімічну кастрацію педофілів сьогодні закликав заступник глави Національної поліції України В'ячеслав Аброськін.

Популярні новини зараз

Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини

Не просто оновити дані у ТЦК: чоловіків попередили, що буде потім

Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Показати ще

"Ми - велика країна більше 30 мільйонів громадян, а всього 25 тисяч підписів не можемо зібрати, щоб цей склад Верховної Ради України прийняв законопроект 6607, який вже стане законом Дар‘ї Лук‘яненко", - написав Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

У петиції йдеться про законопроект 6607, який пропонує три новації:

1. Запровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за статеві злочини щодо дітей. Мета реєстру – не допустити до роботи у дитячих закладах осіб, які раніше засуджувались за сексуальне насильство над дітьми. Реєстр напівзакритий. Доступ до реєстру матимуть правоохоронні органи та Мінюст. Право на отримання інформації з реєстру матимуть керівники дитячих закладів.

2. Посилення відповідальності за статеві злочини проти дітей.

3. Хімічна кастрація. Це не покарання, а добровільний захід медичного характеру, передбачений для осіб, які:

  • вчинили особливо тяжкий статевий злочин проти дитини;
  • мають поставлений психіатрами діагноз – педофілія.

Хімічна кастрація – це введення медичних препаратів в організм людини, які знижують статевий потяг і діють протягом певного часу.

Авторка петиції зауважує, що новації законопроекту 6607 викладені "в компромісному з захисниками прав злочинців варіанті". Петицію можна підписати тут. Наразі її вже підписали понад 18 тисяч громадян.

Нагадаємо, що з'явилися моторошні подробиці вбивства Даші Лук'яненко під Одесою: дружив із сім'єю дівчинки.

Як раніше повідомляв "Знай.ua", українці благають повернути смертну кару через загибель 11-річної Даші Лук'яненко.

"Знай.ua" також писав про те, що зізнання нелюда, який убив Дашу Лук'яненко, приголомшило Україну: "Душив, а потім роздягнув".