Власники євроблях вже отримали перші штрафи за порушення митного законодавства, крім того, деякі українці навіть позбулися авто.

Почалося це з 25 травня, коли в силу вступив закон про розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації. При цьому багато водіїв не мають наміру платити.

Більшість "євробляхерів" встигли розмитнити свої авто до 22 лютого – в цей день закінчився пільговий режим, - пише Politeka.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз

Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки

Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються

Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Згідно з новим законом, власники авто на іноземній реєстрації не можуть передавати їх іншим, працювати в таксі, а за перевищення терміну перебування в країні їх чекає штраф або конфіскація автомобіля. Сума штрафу залежить від тривалості прострочення і коливається від 8,5 до 170 тис. гривень.

Крім того, правоохоронцям надали право зупиняти нерозмитнені авто та складати відповідні акти після перевірок.

Нагадаємо, волинські митники впиляли штраф у розмірі 100% вартості автомобілів, які завезли двоє українців. Мова йде про електромобілі. Українці намагалися розмитнити Renault Kengoo Z.E, як пасажирські авто.

Як повідомляв раніше Знай.ua, популярні в Україні служби таксі відмовились працювати з автомобілями на іноземній реєстрації. Відповідно до чинного законодавства,

Також портал Знай.ua писав, що новий закон змінить покарання для водіїв, які порошують правила дорожнього руху.