Нашумілий серіал "Чорнобиль" зумовив сплеск надзвичайного інтересу до Чорнобильської зони відчуження, де вже впродовж трьох десятків років не живуть люди. Не менш вражаючими виявилися і світлини біолога Сергія Гащака, які він відзняв у тій таки зоні відчуження.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Сергій Гащак трудиться у Чернобильскому центрі з проблем ядерної безпеки, радіоактивних відходів та радіоекології. Він влаштовує фотопастки і у такий спосіб досліджує екологію Чорнобильської зони відчуження та фіксуючи місцеве біорізноманіття.

Виявляється, що попри радіацію та завдяки відсутності людської діяльності в тих місцях з'явилася тварини і птахи унікальних видів.

Також стрімко збільшується кількість лосів, оленів, рисей, коней Пржевальського, є навіть бурі ведмеді. Бачити там і рідкісних чорних лелек. Також фотопастки зафіксували появу цілих зграй вовків. Ці хижаки знайшли там комфортні умови для вільного полювання.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня

Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів

Показати ще

Останнім часом там з'явилися зубри - європейський вид роду бізонів родини бикових. За припущеннями науковців, зубри могли прийти туди з території сусідньої Білорусі.

Нагадаємо, що Чорнобильська АЕС готує ще одну фішку для туристів.

Як повідомляв портал "Знай.ua", український авіатор про зйомки "Чорнобиля" сказав: "Правда більш вражаюча, ніж будь-яка вигадка".

Також портал "Знай.ua" писав, що відомий український режисер звинуватив творців знаменитого "Чорнобиля" в плагіаті.