В суботу, 15 червня, біля будівлі Верховної Ради в Києві зібралися близько сотні активістів з прапорами, банерами та плакатами.

Учасники акції вимагали від влади легалізації медичного канабісу. Захід стартував о 12:00. Про це Інформатор дізнався на місці подій.

Люди акцентували увагу на тому, що хочуть побачити готовність політичних партій відстоювати права людей на життя та захист свого здоров'я. Тому і слоганом маршу стала фраза "Медичний канабіс - наше право".

Популярні новини зараз

Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти

Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни

ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею"

"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати

Показати ще

Активісти організували петицію, яка за короткий термін набрала більше 25 000 підписів. Згідно із документом, вимагали затвердити законопроект №10313 "Про забезпечення фундаментального права людини на життя".

Активісти кажуть, що мова йде не про використання марихуани в повсякденному житті здорових людей, для отримання задоволення і розслаблення. Активісти прагнуть справедливості по відношенню до людей з серйозними недугами, адже канабіс допомагає при онкозахворюваннях, лікуванні хронічного болю, епілепсії, анорексії, посттравматичного синдрому, захворювань імунної системи, артриту і ревматизму, астми. Були присутні і люди, які вимагали не просто легалізації, а повної декриміналізації марихуани, бо курять її з дитинства.

Проект закону зареєстрували у Верховній Раді у травні "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення фундаментального права людини на життя". Його підписали 102 народних депутати з різних фракцій. Наразі ситуація так і не змінилася в кращу сторону. Закон має врегулювати використання конопель у медицині і науки.

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Активісти тримали в руках банери, на яких знаходились трагічні написи про їх рідних, які загинули від раку та інших захворювань.

Нагадаємо про алергію на гречку: як улюблене "дякую" від політиків провокує проблеми зі здоров'ям.

Як повідомляв портал "Знай.ua", що львівські лікарі розповіли, чому ігри з сезонною алергією - не жарти.

Також портал "Знай.ua" писав, що таке кондиціонер влітку - спасіння чи ризик захворіти? Медики відповіли на головне питання українців.