У Сполучених Штатах Америки прийняли рішення змінити назву української столиці з "Kiev" на "Kyiv". Назва міста виглядатиме по-іншому в міжнародній базі.

Відомо, що рішення ухвалила Рада США з географічних назв у відповідь на звернення посла України в цій країні Валерія Чалого. Воно було одноголосним, повідомляється на сторінці Посольства України в США в Facebook. Зміни в офіційних базах Ради США за географічними назвами буде внесено 17 червня.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Це рішення є надзвичайно важливим і дає поштовх, щоб виправити офіційну назву столиці України і за межами Штатів, зокрема на міжнародних рейсах і в іноземних аеропортах у всьому світі, адже міжнародні організації, включаючи Міжнародні асоціації авіаційного транспорту (IATA), посилаються саме на офіційні назви з бази Ради з географічних назв США", – зазначили в посольстві.

Популярні новини зараз

Слідкуйте уважно, або переплатите багато грошей: українців попередили про комуналку у травні

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Показати ще

У Росії вже відреагували на зміну назви Києва, назвавши це українізацією. Новина про рішення США з'явилася в топах головних ЗМІ Росії, таких як "Газета.ру", "Стрічка.ру", "РІА Новини" та інших.

Нагадаємо, Гіркін попередив Путіна про фатальні дні для Росії.

Як повідомляв Знай.uа ветеран АТО налякав деталями про звірства "ЛДНР".

Знай.uа писав, ЗСУ та "ЛДНР" зійшлися у запеклому поєдинку на Донбасі: є поранені та загиблі.