Парламентарі розглядають новий законопроект "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо кримінальної відповідальності за рекламу наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів". Цей документ передбачає посилення відповідальності за рекламу забороних речовин, зокрема написи про це на стінах будівель, парканах тощо.

Про це пише "Херсон.Daili".

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

"Українські міста потопають у рекламі наркотичних засобів, намальованої на будинках, парканах та навіть на порогах шкіл. На сьогоднішній день ця проблема одержала масове поширення і несе загрозу здоров'ю та життю, у першу чергу, підлітків. Саме тому пропонується ввести кримінальну відповідальність для осіб, що розміщують рекламу продажу наркотиків у громадських місцях", - йдеться в пояснювальній записці.

Популярні новини зараз

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн

"Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Так, за рекламу різних заборонених речовин - наркотиків психотропних речовин або їх аналогів, в тому числі, розміщення будь-яким способом написів у громадських місцях, з інформацією про інтернет-ресурси, номерами телафонів тощо передбачається суворе покарання - позбавлення волі.

За подібні злочини планується саджати за ґрати на термін від п'яти до семи років, а за повторне порушення - позбавлять волі від семи до десяти років.

Нагадаємо, у Дніпрі жінка намагалась збути боєприпаси. Поліція вчасно нагодилась.

Як повідомляв портал Знай.ua, у столиці СБУ перекрила контрабанду кокаїну.

Також Знай.ua писав про те, що у Києві правоохоронці затримали іноземних громадян, які займалися наркоторгівлею, вилучено понад 300 кг героїну.