Розпочався сезон відпусток і багато родин вирушають на відпочинок до екзотичних країн. Проте варто памятаи, що там вас можуть підстерігати різні хвороби, про які навіть могли не чути. Тому важливо знати, які віруси поширені в тій чи іншій країні та як від них захиститися.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Жовта лихоманка

Найнебезпечнішою для туристів інфекцією вважається жовта лихоманка. Це захворювання поширене в Латинській Америці та Західній Африкці. Були випадки, коли під час знаменитого Бразильського карнавалу люди масово потрапляли до лікарні і кожноготретього врятувати не вдалося.

А винен в всім комар, який або від заражених мавп, або від вже людини, що заразилася переносить збудника хвороби.

Популярні новини зараз

Мобілізація з 18 травня: кого чекає посилена увага

Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати

Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

Найкращим захистом буде звісно ж щеплення.

Коксакі

Цей вірус голосно заявив про собе два роки тому. Захворювання масово привозили туристи з Туреччини.

Коксакі – ентеровірусна інфекція – небезпеки для життя не представляє, але хворіти нею вкрай неприємно: висока температура, слабкість, висип. Головна захист від Коксакі – особиста гігієна. Якщо ви почули про вірус у вашому готелі, утримайтеся від купання в басейні, гарно мийте руки та пийте воду у пляшках.

Кишкова інфекція

Кишкова інфекція, і не тільки гучний вірус Коксакі, загрожує тим, хто в азіатських країнах сміливо п'є воду з крана. А нею небезпечно навіть полоскати рот, чистячи зуби.Нерідкі випадки зараження гепатитом А, – попереджає фахівець. – Він передається через інфіковані продукти або воду.

Але навіть якщо кишкова інфекція обійшла вас стороною, ваші органи травлення можуть збунтуватися від екзотичних страв. Уважними до екзотики сліб бути алергікам та слідкуйте за раціоном харчування дітей.

Комарі і не тільки

Що там укус якого‑то комарика, скільки їх буває за літо! Але якщо це сталося в екзотичній країні, то укус ви не забудете довго. Від укусу комара можна заразитися багатьма небезпечними хворобами, в тому числі лихоманкою Денге.

Інкубаційний період лихоманки Денге триває близько двох тижнів. Тому часто люди виявляють недугу вже вдома, коли повернутися з відпустки.

Не варто розслаблятися і на сонячному пісочку деяких країн. Вологий пісок – прекрасне середовище для розмноження різних мікроорганізмів і гельмінтів. Так що краще лежати на шезлонгу, а ігри дітей, будують піщані паски, перенести в інше перевірене місце.

Нагадаємо, медики назвали найбільш небезпечні дієти.

Як повідомляв портал Знай.ua, лікарі розповіли, які напої найкрще підійдуть для дітей у спеку.

Також Знай.ua писав про те, що Комаровський розповів, як впоратися з головною проблемою першокласників.