Міністерство екології закликало українців, які відпочивають біля узбережжя Одеси,утриматися від купання і вживання свіжої риби та морепродуктів.
Через дивний зелений колір морської води, зокрема біля узбережжя Одеси, який називають "цвітінням" моря, фахівці Мінекології звернулися із закликом до відпочиваючих - не купатися у морі і не вживати наразі свіжу рибу та морепродукти. Про це йдеться на сторінці відомства у Facebook.

"Наразі в прибережній зоні Чорного моря спостерігається надмірний розвиток ціанобактерій, зокрема нодулярії Nodularia spumigena. Ця водорість містить в собі токсин нодулярин, який може викликати алергію у людей. Тому закликаємо в найближчі дні не купатися і не їсти свіжу рибу і морепродукти, зокрема мідії", - наголошується в зверненні.

Морські біологи вважають причиною такого бурхливого цвітіння водорості в цьому році спекотну погоду. На думку фахівців, також впливає на "цвітіння" моря стан очисних споруд, адже "недоочищені стічні води несуть додаткові "вітаміни" для розвитку ціанобактерій".

Популярні новини зараз

Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією

Показати ще