Одна з організаторів Маршу Рівності у Києві, координаторка Департаменту PR та медіа Софія Лапіна має надію, що 23 червня КиївПрайд 2019 пройде без жодних перешкод - всі охочі зможуть взяти участь у ході, а всі спроби народного депутата Ігоря Мосійчука перешкодити цьому - будуть марними.

Про це вона розповіла у коментарі для “Знай.ua”.

Цього року основною темою КиївПрайду є “Свобода. Єдність. Боротьба”, тому що свобода – це можливість говорити, діяти та думати без репресивних обмежень, заборон та насильства. Свобода – це незаперечна цінність бути собою, обирати те, чого хоче кожен та не боятися жити повним життям.

“Це вже перетворюється у таку собі щорічну традицію з боку Ігоря Володимировича звертатися до судових інстанцій з проханнями обмежити громадян у їхньому конституційному праві на мирні зібрання. З іншого боку є безперечним плюсом, що пан Ігор таки діє з букви закону і звертається до суду, а не до своїх прибічників з радикальних угруповань, які звикли діяти методами агресивними і часто такими, які носять насильницький характер. Будемо сподіватися, що ця ситуація не вийде за межі правового поля”, - зазначила Софія Лапіна.

Нагадаємо, минулого тижня Ігор Мосійчук звернувся до Окружного адміністративного суду з вимогою заборонити проведення Маршу Рівності в Києві. На його думку, це "травмує психіку дітей та ображає всіх українців".

Популярні новини зараз

Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Додаткова підтримка пенсіонерів: нова виплата 944 грн на місяць

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Показати ще

“Зі свого боку ми, організатори Маршу Рівності, віримо, що адміністративний суд буде керуватися виключно нормами законодавства, а відтак рішення не має перечити вже згаданому праву на мирне зібрання, а саме Статті 39 Конституції України, де сказано: “Громадяни мають право збиратися мирно, без зброї й проводити збори, мітинги, походи і демонстрації...”. Про Марш Рівності, який відбудеться 23 червня у центрі столиці, завчасно повідомлено органам місцевого самоврядування та виконавчої влади, з якими ми продуктивно співпрацюємо не перший рік, за що вдячні”, - розповіла Лапіна.

Мосійчук не вперше різко висловлюється в бік ЛГБТ+ спільноти та принижує гідність її представників.

Софія Лапіна та Юрій Двіжон

“А діти - це чудово. Знаєте, вже купою світових досліджень доведено, що гомосексуальність - явище вроджене, як колір волосся. У гомосексуальних родинах здебільшого виростають гетеросексуальні діти, адже це закономірно, бо ЛГБТ людей за статистикою стале число - усього 5 відсотків. У деяких гетеросексуальних сім’ях діти народжуються гомосесуальними, як я у своїй. Отже на це неможливо вплинути. І це є базові наукові речі, які не повинні залежити від переконань. Ми ж не сумніваємося, що земля кругла”, - пояснила Лапіна.

Вона зазначила, що до Маршу Рівності з кожним роком приходять все більше як і гетеро-, так і гомосексуальних сімей з дітьми, адже на Марші панує атмосфера доброзичливості, любові та радості.

“Такі батьки є прогресивними і займаються вихованням дітей й у такий спосіб, привчаючи їх до того, що світ різноманітний і навіть, якщо біля тебе знаходиться хтось не схожий на тебе, з ним можна і потрібно співіснувати у любові та злагоді, як і вчив нас Ісус. Слава Ісу”, - підсумувала організатор КиївПрайду.

Нагадємо, раніше травесті-діва Монро також відреагувала на вимогу Мосійчука. Зірка дала жорстку відповідь депутату.

Як повідомляв “Знай.ua”, Меган Маркл і принц Гаррі публічно підтримали ЛГБТ-спільноту.

Також “Знай.ua” публікував повний список заходів на найбільшу ЛГБТ-подію країни.