Українські теплоенерго почали встановлювати в житлових багатоповерхівках загальнобудинкові лічильники води. До цього зобовязує новий закон про ЖКГ. Втім жителі багатоповерхівок категорично проти цього.

Про це пише UBR.

Справа у тому, що тепер люди платитимуть не за реально використані кубометри води у валсних квартирах, а й змушені будуть покривати з власної кишені усі витрати (наприклад, якщо прорве трубу), і платити за сусідів, житло яких не обладнано квартирними лічильниками.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

комуналка

Популярні новини зараз

Добровільний візит до ТЦК не врятує від штрафу: за що покарають деяких чоловіків

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Також українці скаржаться, що крім сплати за лічильниками на їх плечі покладуть також витрати за встановлення, обслуговування та повірки цих лічильників.

Як працює новий закон

З 1 травня 2019 року вода та опалення подається тільки до вузла комерційного обліку (загальнобудинкового лічильника води або опалення). Все, що відбувається всередині будинку постачальників послуги не цікавить. Іншими словами, з травня лічильником комерційного обліку вважається не квартирне, а будинковий прилад обліку.

лічильник

Утворилася різниця між показами загальнобудинкового лічильника і всіх квартирних лічильників будуть рівномірно розподілятися на споживачів цього будинку. На додачу до їх індивідуально спожитих ресурсів.

Нагадаємо, в українців відберуть житло за несплату комуналки.

Як повідомляв Знай. ua, на що українці спускають нечувані суми.

Також Знай. ua писав, що українці можуть собі дозволити на мінімалку.