Тарифи на газ можуть знову злетіти в ціні. Так, до кінця року газ може подорожчати на 15%, а в наступному, 2020 року, додасть до ціни ще 20%. Такий невтішний прогноз озвучив Мінекономрозвитку.

Повідомляється, що в наступні два роки вартість газу для населення зросте на 14% і на 10%.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

На 20% до кінця цього року очікують подорожчання гарячої води та опалення. Наступні три роки тарифи будуть збільшуватися на 10-15%. Електроенергія подорожчає в цьому році на 15%. Ще за два роки додасть 18,9 і 20% відповідно. З 2022 року прогнозують подорожчання електроенергії на 7%.

Популярні новини зараз

В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги

Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Будете робити це перед працівниками ТЦК – сядете на 8 років: українців суворо попередили

Показати ще

При цьому згідно правилася надання субсидій на оплату комунальних послуг в Україні, які зараз діють виходить, що тарифи ростуть, а кількість пільговиків падає. Попередні опалювальні сезони допомогу отримували близько 65 мільйонів домогосподарств. В цьому році їх кількість скоротилася до 3,3 мільйона.

З першого травня 2018 року також були змінені правила оформлення субсидій і в результаті цього частина домогосподарств позбулося пільги.

Раніше повідомлялося, що із-за боргів за комунальні услуги українців можуть позбавити житла або примусово продати його. Сума заборгованості повинна становити всього 20 мінімальних зарплат – 84 тис грн.

"Формування боргу за несплату за житлово-комунальні послуги може призвести до того, що після досягнення умовного психологічного бар'єру, який встановлюється постачальником послуги, він може порушити судове провадження. На предмет стягнення з боржника цієї заборгованості", – заявив Никончук.

Нагадаємо, в українців відберуть житло за несплату комуналки.

Як повідомляв Знай. ua, на що українці спускають нечувані суми.

Також Знай. ua писав, що українці можуть собі дозволити на мінімалку.