У Харкові триває серйозний конфлікт, викликаний знесенням пам'ятника маршалу СРСР Георгія Жукова.

Своєю думкою про цю проблему у своїй колонці на сайті "Оглядач" поділився директор Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Читай Знай.иа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Українські патріоти в Харкові різко виступили проти можливого перейменування проспекту Григоренка до проспекту маршала Жукова, після чого попалили бюст військового стратега СРСР. Володимир В'ятрович вважає, що розібратися з цією проблемою має особисто президент України, але ніяк не місцева громада міста. І, на думку історика, це питання не можна довіряти меру Харкова Геннадію Кернесу.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

"Вважаю критично неправильним пропозицію про те, що арбітром у цій ситуації мав би бути харківський міський голова Кернес. Він не арбітр. На жаль, це людина, який спровокував загострення цієї ситуації у Харкові – спровокував тим, що закон про декомунізацію досі не виконали в Харкові", - пише В'ятрович.

Що стосується самого пам'ятника, історик впевнений, що його демонтаж виявився законним з тієї причини, що бюст Жукову є символом комуністичного тоталітарного режиму.

Портал "Знай.uа" нагадує про те, що відео, на яке потрапили підлітки, які використовують сквер недалеко від площі Поезії у Харкові в якості громадського туалету, набирає все більше переглядів на YouTube.

Також Знай.uа" повідомляв про те, що початку першого повноцінного тижня червня у Харкові збережеться стійка спекотна погода.

Раніше ми писали про те, що у Харкові представники місцевих військкоматів влаштували "полювання" на осіб призовного віку прямо на міських вулицях.