Україна посіла останнє місце в рейтингу фінансової грамотності серед країн Організації економічного співробітництва і розвитку (ОЕСР), розділивши це місце за кількістю балів з сусідньою Польщею.

Цю інформація стала відома з дослідженні Індексу фінансової грамотності ОЕСР, проведеному Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) спільно з Національним банком України.

"Щодо результатів України у мене є дві новини – хороша і погана. Почнемо з поганої: Україна, на жаль, за індексом фінансової грамотності, розрахованим в результаті опитування, посіла останнє місце серед країн ОЕСР з балом 11,6. Позитив у тому, що це місце ми розділили з нашим сусідом Польщею, що вселяє трохи оптимізму". йдеться в повідомленні

Заступник керівника проекту USAID "Трансформація фінансового сектору" Юлія Витка в ході презентації результатів дослідження зазначила, що опитування проводилося у всіх українських областях серед громадян різного рівня добробуту у віці від 18 до 79 років, і похибка становить плюс/мінус 2%.

Популярні новини зараз

В Україні легкові авто ТЦК беруть на облік: що загрожує власникам

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Нагадаємо, українцям пояснили, у кого можуть відібрати житло за борги по комуналці.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Нафтогазі повідомили про подородчання газу в червні. А от в липні ціни знову збираються знизити.

Також Знай.uа писав про те, що у Зеленського розповіли, коли в Україні може змінитися ситуація з тарифами.