Соціальні мережі киплять через смерть 5-річного хлопчика із Переяслав-Хмельницького, який помер унаслідок вогнепального поранення від рук п'яних копів.

поліція

Однак це - далеко не єдиний кричущий випадок, який свідчить про свавілля людей у погонах, які у ідеалі мали б бути гарантами та охоронцями громадського порядку та спокою.

Відповідними роздумами з цього приводу поділився один із користувачів на своїй сторінці у Facebook.

"В лікарні помер 5-річний хлопчик, в якого стріляли п'яні менти в Переяслав-Хмельницькому, що вирішили розважитися у вільний від служби час. Трохи раніше в Києві менти зупинили водія, в ході перепалки вдарили його в голову і моментально відправили на той світ. Трохи раніше в Києві менти з Подільського РВВС били лежачого хлопця ногами, який не чинив опору. А парою тижнів раніше в стрічці був пост хлопця, який зробив зауваження патрулю за неправильну парковку і отримав з балона в обличчя і хімічний опік очей", - наводить шокуючі факти користувач мережі.

Популярні новини зараз

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Показати ще

Він також нагадав, як в Харкові поліція в кімнаті метрополітену били перехожих і змушували стояти на колінах з метою вимагання хабара.

"Там же парою тижнів раніше затримали ментів, які кришували "заставників" на черговому отриманні грошей. У Луцьку взимку два мента пограбували дитину і віджали у неї телефон. Це, що з пам'яті за останні місяці з того, що отримало хоча б мінімальний резонанс", - пише чоловік.

"Якщо хтось ще не зрозумів — це не ексцес системи "з ким не буває", це цілеспрямована кадрова політика, кругова порука і "стоїмо за своїх". Нагадую, що через пару місяців Арсен Аваков стане "найдовшим" міністром внутрішніх справ у сучасній історії України", - резюмував користувач.

Арсен Аваков

Нагадаємо, поліція Київської області назвала власну версію трагедії в Переяслав-Хмельницькому, в результаті якої загинув п'ятирічний хлопчик на ім'я Кирило. Про це повідомляється на сайті ГУ Нацполіціі в Київській області.

У повідомленні вказується, що у дворі стріляв один працівник правоохоронних органів, а не два, як стверджував раніше генеральний прокурор Юрій Луценко.

Генпрокурор Юрій Луценко

Як повідомляв портал Знай.ua, 3 червня помер 5-річний хлопчик, у якого поліцейські вистрілили з вогнепальної зброї в Переяслав-Хмельницькому.

Також портал Знай.ua писав, що копи прострелили голову дитині. Хлопчика поранили в той момент, коли він гуляв біля будинку в Переяслав-Хмельницькому.