За 3 літніх місяці Україна повинна виплатити зовнішніх боргів на 1,8 млрд доларів, а окремо у вересні – 1,7 млрд доларів.

Про це повідомив Глава Ради Національного банку України Богдан Данилишин.

"За три літніх місяці Україні потрібно буде сплатити зовнішніх боргів на суму 1,8 млрд доларів, у вересні – 1,7 млрд доларів. Плюс до цього - очікуваний в липні-серпні вихід нерезидентів з гривневих ОВДП, які вони купували у січні-квітні, приблизно на еквівалент 1 млрд доларів, з подальшою конвертацією отриманих грошей у валюту", - заявив Данилишин.

МВФ

При цьому він додав, що, згідно із Законом України "Про Національний банк України", золотовалютний резерв використовується виключно для забезпечення внутрішньої і зовнішньої стабільності грошової одиниці України.

Популярні новини зараз

Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці

В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться

Показати ще

"Тому уряду слід мати на увазі ці позиції. Думаю, що незалежність НБУ дозволяє проводити досить зважену незалежно ні від кого політику використання золотовалютних резервів. Як говориться - не живемо одним днем", - підкреслив глава Ради регулятора.

НБУ

За його даними, міжнародні резерви НБУ за підсумками травня знизяться через виплат за держборгом 1,7 млрд доларів, тому, якщо зберігається можливість продовження співпраці з МВФ в рамках діючої програми, доцільно цим скористатися. Україні треба виплатити $4,4 млрд зовнішнім кредиторам до 2020.

Нагадаємо, новий закон змусить недобросовісні банки повернути українцям їхні кошти.

Як повідомляв раніше Знай.ua, ПриватБанк оскаржив рішення Окружного адмінсуду Києва про незаконність процедури націоналізації банку.

Також портал Знай.ua писав, що ПриватБанк анонсував нову послугу: онлайн, без комісій та цілодобово.