Вселенський Патріарх Варфоломій повідомив про те, що підтримує розвиток Православної церкви України. Крім того, він зазначив, що Київського патріархату не існує і ніколи не існувало, хоча Філарет і намагається всіх переконати в зворотному.

Патріарх Варфоломій заявив, що керувати Православною церквою України повинен митрополит Епіфаній. У Константинополі підкреслюють, що завжди дбали про релігійну ситуацію в Україні.

З цієї причини надання Томосу про автокефалію ПЦУ, яке відбулося нещодавно, не було пов'язане з політикою. Таким чином Україна змогла отримати свободу від зовнішнього впливу, зокрема від Російської держави.

"Що стосується Філарета, то його відновили до єпископської гідності як колишнього Митрополита Київського. Так званий "Київський Патріархат" не існує і ніколи не існував", – заявив Варфоломій.

Популярні новини зараз

Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом

Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК

На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось

Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт

Показати ще

Священнослужитель також вирішив нагадати про те, що Вселенський Патріархат висловлює свою прихильність новообраному главі ПЦУ митрополиту Епіфанію.

"Ми визнаємо, що тепер, після надання автокефалії, це відповідальність Головного Єпископа Православної Церкви Єпіфанія управляти історичною церквою, зміцнювати єдність українського народу, сповідуючи християнські цінності, засновані на Євангелії і користуватися даром свободи, як засобом поширювати Благу Звістку Нового Завіту", – резюмував Варфоломій.

Нагадаємо, Філарет розкрив справжню суть Томосу.

Як повідомляв Знай. ua, Єпіфаній намагається знайти управу на Філарета.

Також Знай. ua писав, що Філарет на синоді повстав проти Єпіфанія.