Міністерство охорони здоров'я України нарешті відмовиться від таких сумнівних методів реабілітації, як електрофорез та інші.
Про це у Facebook розповіла виконуюча обов'язки глави МОЗ Уляна Супрун.

Лікування ваннами з глиною, парафіном або електрофорез - остаточно в минулому... Це - важливий крок у подоланні недоказових і малоефективних методів реабілітації. Наприклад, електрофорез - до цих пір найпоширеніший метод функціональної реабілітації, втім, це аж ніяк не свідчить про його ефективність", - написала вона.

Уляна Супрун

Супрун підкреслила, що апаратна фізіотерапія - лише допоміжний засіб реабілітації. Вона може зменшувати біль і запалення, прискорювати регенерацію тканин і розсмоктувати рубці. Втім більшого від таких сумнівних та малоефективних методів реабілітації годі й чекати.

електрофорез

У зв'язку з цим Моз вводить ряд нових посад для відновлення функціональних можливостей пацієнтів: лікаря фізичної та медичної реабілітації, фізичного терапевта, эрготерапевта (він допоможе відновити втрачені або обмежені функції руху і координації, заново вчити людину жити в нових для неї умовах, допомагаючи досягти максимальної самостійності в побуті).

"Також в мультидисциплінарної команди з реабілітації повинні бути психолог, соціальний працівник, медсестра/медбрат, мовний терапевт та інші спеціалісти за необхідності", - додала Супрун.

реабілітація

Популярні новини зараз

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще
Щоб відновити оргнізм та повернутися до нормального життя, за словами Супрун, насамперед слід звертатися до хороших фахівців, які індивідуально підберуть ті методи, які будуть найбільш ефективними з застосуванням новітніх способів лікування.
Нагадаємо, Уляна Супрун закликала всіх українців діяти, чиновниця пішла на радикальні заходи.

Як повідомляв портал Знай.ua, Супрун поділилася власним досвідом боротьби з інформаційними бульбашками.

Також Знай.ua писав про те, що глава Міністерства охорони здоров'я Супрун порадила українцям більше голодувати.