Через кліматичні зміни спекотна погода в Україні починається з середини червня і закінчується з 15 серпня до 1 вересня. Однак, затяжних дощів чекати не варто, а в липні почнеться справжня спека — до +32+34 градусів.

Цю інформацію повідомив синоптик Леонід Горбань в коментарі журналістам.

Він зазначив, що червень в Україні почнеться з дощів і прохолодної погоди. У західних областях температура становитиме +15+17 градусів, а в центральних областях та на сході трохи більше — +17+19 градусів тепла. А вже з 6 червня буде різкий стрибок температури вгору — до +22+26 градусів.

16−17 числа в Україну прийдуть сильні зливи з градом та шквальний вітер. Взагалі червень цього року буде теплий, навіть гарячий, а дощів у другій його половині не передбачається. 14−15 червня розпочнеться спека — до +27+32 градусів.

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень

Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам

Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році

Показати ще

"З 17 червня почнеться друга хвиля похолодання — стовпчики термометрів опустяться до +21+24 градусів. Така погода протримається до кінця місяця, а 28−29 червня місцями можливі легкі літні дощі"

Липень буде дуже спекотним в цьому році. Місяць також почнеться з прохолодної погоди, яка затягнулася ще з останніх чисел червня. А вже з 6−7 числа повернеться сильна спека +27+32 градуси, яка затягнеться мінімум на тиждень — до 17 липня.

18−20 липня прийде легке похолодання до +19+24 градусів і дощі, через що повітря буде свіжим. Однак, 22 числа стовпчики термометрів знову піднімуться до +34 градусів і така аномальна спека протримається до кінця місяця. Незначні опади українцям варто чекати початку місяця — 4 і 8 липня і в кінці — 27−28 числа.

Останній місяць літа, серпень, почнеться спекою — +24+32 градуси, що затримається на півтора тижні. Вже з 10 серпня температура почне різко падати до +19+22 градусів і нижче. Закінчиться літо в Україні прохолодною погодою і дощами.

Нагадаємо, чому українці масово відмовляються від прописки.

Як повідомляв портал Знай.uа, українцям показали сумну демографічну статистику.

Знай.uа писав про те, що вчені приголомшили новою теорією Земля — в'язниця для людства.