Один з районних судів Запорізької області засудив до 8 років позбавлення волі екс-регіонала Миколи Бутрименко, який причетний до загибелі бійців спецназу під час АТО в липні 2014 року.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що Куйбишевський районний суд виніс вирок колишньому "регіоналові" і призначив йому покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Крім того відповідно до вироку суду Бутрименко буде позбавлений права займати керівні посади і володіти розпорядчими функціями терміном на 2 роки.

Популярні новини зараз

Військові просять виключити нардепів Порошенка з комісії по фортифікаціях: "Ви ще за попередні не відсиділи"

Електроенергія по 2,64 грн – це майже задарма: українців приголомшили майбутнім тарифом

Оновлення даних у ТЦК: в яких випадках чоловіка можуть відвезти на "перевірку"

Українцям затвердили нові тарифи з 1 червня: комуналка стане ще більшим ударом

Показати ще

Відомо, що колишній депутат Шахтарської райради від "Партії регіонів" Микола Бутрименко причетний до ліквідації двох груп елітного українського спецназу у 2014 році. Він доніс керівникам бойовиків про перебування на околицях Латишева українських військових. Після цього сили бойовиків вбили 8 і взяли у полон 7 кіровоградських спецпризначенців.

Варто нагадати, що український режисер Іван Тимченко зняв фільм, який присвятив трагедії в Іловайську. Прем'єра картини "Іловайськ 2014" відбудеться на п'яту річницю в серпні 2019 року. Тоді українські бійці потрапили у котел, який організувало командування російської армії. У ті трагічні дні за Україну віддали свої життя сотні військових і добровольців.

Нагадаємо, у середу, 15 травня, стало відомо, що група К-2 з 54-бригади Збройних сил України на Донбасі виявила за допомогою безпілотника на одній з передових позицій противника два автомобіля. Українські військові провели успішну операцію з ліквідації двох позицій бойовиків.

Як повідомляв "Знай.ua", співробітники українського підприємства "Конструкторське бюро "Південне" імені Янгеля" повідомили про успішне освоєння унікальної технології 3D-друку при створенні ракетно-космічної техніки.

Також "Знай.ua" писав, що колишній командувач Операцією Об'єднаних сил України Сергій Наєв розповів, що українські військові можуть повернути усю територію Донбасу під свій контроль за менше, ніж за добу. За його словами, варто діяти швидко та закріпитися на кордоні України з Росією. Екс-командувач ООС також додав, що головним досягненням української армії за останній рік є те, що командувачі навчилися діяти продумати та давати достойну відсіч ворогу.