Львівська міська рада посилить роботу з протидії гральному бізнесу та розповсюдженню азартних ігор.

Про це під час засідання виконавчого комітету повідомив мер Львова Андрій Садовий, передає пресс-служба міськради Львова.

Під час засідання керівник юридичного департаменту Олена Пайонкевич сповістила комітет про результати роботи робочої групи, створеної на виконання ухвали Львівської міської ради № 3693 від 12 липня 2018 "Про організацію роботи з протидії грального бізнесу та розповсюдження азартних ігор на території м.. Львова".

Проблем є кілька: згідно із законом, визначення понять "азартна гра" і "лотарея" є тотожними; формально законодавство встановлює різницю між азартною грою і лотереєю, але насправді ця ситуація нічим не відрізняється.

Популярні новини зараз

Компанія Apple "вбила" багатомільйонне місто одним рішенням: тепер можна зносити все

Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити

Показати ще

Згідно закону України "Про заборону грального бізнесу", лотарея не вважається азартною грою, хоча містить всі її ознаки.

"Є абсолютний правовий хаос у врегулюванні цього питання, про це відомо всім державним органам, розроблений відповідний законопроект, який сьогодні не має жодного руху. Також ми направили 72 листи власникам нежитлових приміщень, в яких розміщені установи державних лотерей з проханням розірвати договори оренди з суб'єктами підприємницької діяльності, яка проводиться в гральному бізнесі." розповіла Гелена Пайонкевич

Вона каже, що отримали відповідь - прийшло два листи від суб'єктів підприємницької діяльності, які відмовилися розривати договори з установами лотерей.

"Було прийнято постанову, згідно з якою 3 Мафи були вилучені з перспективної схеми, там здійснювалася діяльність державних лотерей. На сьогодні ця діяльність там не ведеться, районні адміністрації постійно контролюють цей факт." Олена Пайонкевич

Поліція

Як повідомляв портал Знай.uа, нацполіція підозрює 34-річного російського ІТ-шника Альберта Валіахметов у створенні найбільшого підпільного віртуального казино.

Також портал Знай.uа писав, що суд Чернігова прийняв рішення заарештувати 9 рахунків платіжної системи "Електрум" (Electrum Payment System), які відкриті в "Укргазбанку" і обслуговують букмекерські контори 1xbet, Leon і "Фаворит".