Відомий журналіст Ігор Лесєв на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook весьмо голосно і скандально висловився про створення УПЦ Київського патріархату і Томосі. Він звинуватив Петра Порошенка у рейдерському захопленні УПЦ Московського патріархату, яке не особливо вдалось, тому що "це не Київська кондитерська фабрика імені Карла Маркса. Її не можна просто так рейнутиь і поставити зверху вивіску «Рошен»".

Roshen

Лесєв стверджує, що Томос, з яким носився Порошенко і який він ставив на чільне місце у своїй виборчій компанії - це не символ єднання української церкви, а русофобський проект всенародного масштабу.

"Як тільки все це обрушилося, полізло все інше л*йно. Полізла тема бабла і марнославства. Філарет раптом побачив, що його трохи киданули. Адже у нього в управлінні була багата і самобутня господарська імперія УПЦ КП. Так, кимось там у Москві та світі невизнана. Але це абсолютно вторинна х*рня. Церква існує, коли є парафіяни...Раком вирішили поставити своїх же співгромадян" - упевнений журналіст.

Популярні новини зараз

Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами

Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття

Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться

З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися

Показати ще

В бажанні "роздовбати" УПЦ Московського патріархату, перестала існувати і УПЦ Київського патріархату, на чому наполягає Лесєв. Тому що, хоча і відбувається замилювання очей, що українська церква підкорюється Константинополю, але такого міста вже не існує, а вся влада перейшла " у волохаті стамбульські рученята".

Патріарх Філарет

"У підсумку маємо картину. Рейданути УПЦ ПМ не вийшло. УПЦ КП перейменували в ПЦУ і назвали це «злиттям» з якимись там дрібними карликами. Статус самої церкви знизили в обмін на кольоровий папірець і напівфіктивну легітимність."

Томос для України

В коментарях українці висловили свою думку:
"1. Нахабство. 2. Тупість. 3. Цинізм", " Дивно, але все, до чого не торкається Порошенко, незалежно від піару, по підсумку перетворюється в купу смердючого л*йна... Талантище!", "Філарета пожують і виплюнуть. Він пізно схаменувся", "Головне, і упц кп і упц мп ладнали між собою. І обидві православні церкви нормально розвивалися. А далі як у Пушкіна: не ганявся б ти, піп, за дешевизною. Сподівалися за копієчку розвести українську православну церкву, а розвели себе.", "Влаштували Клоунаду з цими Томосами, Константинополями, томос-турами і парафіями."

Нагадаємо, що 24 травня відбудеться священний синод Православної церкви України.

Як повідомляв портал Знай.uа, у разі перегляду рішення Об'єднавчого собору та відновлення Київського патріархату з Філаретом Вселенський патріарх може припинити дію Томосу про надання автокефалії ПЦУ.

Також портал Знай.uа писав, що Епіфаній заявив, що не готовий підкорятися ультиматумам Патріарха Філарета.