Показник середньої заробітної плати в Україні, на якому грунтується формула обчислення пенсій, складає 8814 гривень 84 копійки.

Зарплата

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

"Затверджено за березень 2019 року показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якого сплачено страхові внески та який відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії", – сказано у повідомленні Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз

Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину

Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися

Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня

Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи

Показати ще

Варто нагадати, що показник середньої зарплати за 2018 рік був затверджений на рівні 7810 гривень 88 копійок.

"На розмір пенсії впливають три показника: середня зарплата по країні, розмір власної зарплати та стажу. У формулі розрахунку пенсії, відповідно до ст. 40 Закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", враховується як співвідношення власної зарплати до середньої за кожний розрахунковий місяць, так і середня зарплата по країні за три роки", - підкреслюють у Пенсійному фонді.

Пенсіонери

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман не на жарт розлютував українців резонансною заявою щодо розмірів зарплат - складається враження,що цифри взяті із "паралельної реальності".

Володимир Гройсман

Відповідну заяву політик оприлюднив на своїй сторінці у Тwitter.

"Уряд має чіткий орієнтир щодо середньої зарплати в Україні на 2021 рік. У доларовому еквіваленті це $620 – абсолютно реальний показник, який допоможе збільшити мотивацію українців працювати на власну економіку", - заявив Гройсман.

Як повідомляв раніше Знай.ua, команда Порошенка останнім часом все частіше і частіше вражає своїми доходами, які ніяк не можна порівняти з заробітними платами українців.

Також Знай.ua писав про те, що поки українці ледь зводять кінці з кінцями та виживають від пенсії до пенсії, міністр соціальної політики Андрій Рева, замість того, щоб виконувати свої прямі обов'язки та піклуватися про добробут українців, відпочиває на широку ногу у дорогих ресторанах.